Papi Chulo, wciąga Was w wir nieustannej, meksykańskiej fiesty. Otwarta kuchnia, wypiekana na miejscu tortilla, wypchane po brzegi tacos’y, szeroka selekcja mięs, które przeszły próbę ognia na opalanym drewnem grillu, dobrodziejstwo wzburzonych wód – ryby i owoce morza, i falujących łanów zbóż, z akcentem na kukurydzę. Do tego lista specjalności Szefa Kuchni. Meksykańska kuchnia jest różnorodna, regionalna i sezonowa. Podział naszej karty ułatwi Wam nawigowanie po rodzajach potraw i ich rodowodzie.
Wasze doświadczenie prawdziwej kuchni etnicznej zaczyna się od otwartej kuchni, gdzie nasz Chef Alfredo dzieli się z Wami swoją wiedzą i kulinarną pasją. Następnie wiedzie Was do baru (bo Cantina bez baru, jest jak piwniczka bez wina), gdzie czeka Was szybki łyk Tequili lub niespieszny pocałunek z jedwabistym Mezcalem. Komu dzień pędzi w rytmie rapido, ten chwyci lekkie, słomkowe piwo i świeżutkiego tacosa od taquero z Mexico City!
Pochodzi z Coatzacoalcos w stanie Veracruz.
Alfredo uczył się kulinariów od dziecka. Obserwował jak jego babcia, ciotka i matka gotowały wspólnie w jednej kuchni jako zespół. To właśnie te trzy kobiety wykreowały jego tożsamość i miłość do gotowania. Przez następne 10 lat zbierał doświadczenie w luksusowych kurortach, własnej restauracji oraz w kilku krajach Europy.
Gastronomia, którą chce się z Wami podzielić w Papi Chulo jest autentyczna, żywa, kolorowa, o dużej ilości smaku, wspierana przez jego wspaniały zespół.
Wasze doświadczenie prawdziwej kuchni etnicznej zaczyna się od otwartej kuchni, gdzie nasi kucharze dzielą się z Wami swoją wiedzą i kulinarną pasją. Następnie wiedzie Was do baru (bo Cantina bez baru, jest jak piwniczka bez wina), gdzie czeka Was szybki łyk Tequili lub niespieszny pocałunek z jedwabistym Mezcalem. Komu dzień pędzi w rytmie rapido, ten chwyci lekkie, słomkowe piwo i świeżutkiego tacosa od taquero z Mexico City!
Kultywowanie meksykańskiej esencji smaku jest dla Chefa i jego zespołu niezwykle ważne, dlatego sięgają często do tradycyjnych przepisów regionalnych i prostych wersji dań domowych.
Spotkanie z przyjaciółmi, randka, urodziny, męski wieczór, babskie pogaduszki – nasze jedzenie, atmosfera i obsługa załatwią temat zawodowo.
Karta w Papi Chulo zmienia się częściej niż pory roku. Jest przecież tyle okazji do spróbowania nowych smaków, do komponowania własnych dodatków lub wykańczania dań już na stole.
Tylko ten, kto kocha gotować i ma szacunek do produktu, dobrze karmi. Dzielimy z Wami pasję do autentycznej kuchni etnicznej, dbając o każdy szczegół i posiadając rozległą wiedzę o tym, co z naszej kuchni trafia na Wasz stół.