PAPI CHULO

O NAS

O NAS

[nd_options_spacer nd_options_height=”70″]
[nd_options_spacer nd_options_height=”50″]

KONCEPT

[nd_options_spacer nd_options_height=”50″]

Papi Chulo, wciąga Was w wir nieustannej, meksykańskiej fiesty. Otwarta kuchnia, wypiekana na miejscu tortilla, wypchane po brzegi tacos’y, szeroka selekcja mięs, które przeszły próbę ognia na opalanym drewnem grillu, dobrodziejstwo wzburzonych wód – ryby i owoce morza, i falujących łanów zbóż, z akcentem na kukurydzę. Do tego lista specjalności Szefa Kuchni. Meksykańska kuchnia jest różnorodna, regionalna i sezonowa. Podział naszej karty ułatwi Wam nawigowanie po rodzajach potraw i ich rodowodzie.

[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra. Naszą ambicją jest stworzenie we Wrocławiu jak najbliższej oryginałowi, meksykańskiej Cantiny, w której doskonałe, oparte o tradycyjne receptury i produkty jedzenie, będzie smakowitym tłem dla spotkań z przyjaciółmi, rodziną, czy romantycznych kolacji w wibrującej smakami i kolorami przestrzeni.

[nd_options_spacer nd_options_height=”60″]
filip4
[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

Filip J. Hanlo

[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

HEAD CHEF

[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

Młodość i doświadczenie. Nie, to nie oksymoron. Filip, rocznik 1996, zanim objął funkcję Szefa Kuchni w Papi Chulo, zbudował portfolio, od którego może zakręcić się w głowie bardziej niż po shocie tequili.

Ze światem gastronomii związany jest od 14 roku życia – od czasu, gdy w swoim rodzinnym mieście Cancun (tak, wiemy, niektórzy mają kołyskę tam, gdzie my marzymy, by postawić leżak), miał okazję pracować dla jednego z najlepszych szefów kuchni w Meksyku, Jonatana Gomez-Luny, który do dziś pozostaje jego mentorem i jedną z największych kulinarnych inspiracji. To dzięki temu doświadczeniu Filip pokochał gotowanie, ono też skłoniło go do podróżowania po świecie w poszukiwaniu nowych smaków i technik. Studia kulinarne odbył w Instytucie Paula Bocuse we Francji, co pozwoliło mu poznać podstawy kuchni francuskiej i poszerzyć wiedzę. Od tamtego czasu podejmował pracę w wielu krajach, u boku najwyżej cenionych mistrzów sztuki kulinarnej. Terminował mi.in. u Renee Redzepi’ego w Kopenhaskiej Nomie, pracował w gwiazdkowych restauracjach w Japonii, Francji, Szwajcarii (m.in. w Le Grand Restaurant**, Restaurant Cheval Blanc by Peter Knogl***, Commis de Cuisine, Restaurant Signature*, Potel & Chabot).

[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

Radek Wieczorek

[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

HEAD BARTENDER

[nd_options_spacer nd_options_height=”15″]

Radek Wieczorek legenda i weteran polskiej, a także międzynarodowej sceny barmańskiej. Jego znaki firmowe to ciągły rozwój, prześciganie trendów oraz innowacyjne pomysły. Za barem od 1998 roku, z Wrocławia przez Londyn, Ibizę, Formeterę, Barcelonę i dalej, do RPA, Szanghaju i Kairu. Pracował z takimi tuzami sceny barowej, jak: Fredrick Ollson, Henry Besant, czy Dre Masso. Jako bar manager realizował międzynarodowe projekty w Barcelonie, Dubrowniku, Atenach, Wenecji i na Ibizie. Przez dwa lata prowadził wrocławskie, kultowe Paparazzi, podjął również współpracę z Pernod Ricard Polska i Pernod Ricard USA. Od 2013 do 2019 rezydował na Ibizie, gdzie przez dwa lata był bar managerem słynnego Nikki Beach. Obecnie Radek dzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą ekspercką w projekcie Heart Ibiza prowadzonym przez Ferran Adria i Circus de Solei oraz współpracując z Hotelem Nobu Ibiza.

radziu
[nd_options_spacer nd_options_height=”60″]

Wasze doświadczenie prawdziwej kuchni etnicznej zaczyna się od otwartej kuchni, gdzie nasi kucharze dzielą się z Wami swoją wiedzą i kulinarną pasją. Następnie wiedzie Was do baru (bo Cantina bez baru, jest jak piwniczka bez wina), gdzie czeka Was szybki łyk Tequili lub niespieszny pocałunek z jedwabistym Mezcalem. Komu dzień pędzi w rytmie rapido, ten chwyci lekkie, słomkowe piwo i świeżutkiego tacosa od taquero z Mexico City!

[nd_options_spacer nd_options_height=”60″][nd_options_text nd_options_text_tag=”h2″ nd_options_text_weight=”normal” nd_options_text_family=”nd_options_first_font” nd_options_text_align=”center” nd_options_text=”Nasza kuchnia jest autentyczna.
Nasza obsługa jest przyjazna.
Nasza atmosfera jest niepowtarzalna.” nd_options_text_font_size=”40″ nd_options_text_line_height=”50″ nd_options_class=”nd_options_text_align_center_responsive_important”][nd_options_spacer nd_options_height=”60″][nd_options_text nd_options_text_tag=”h3″ nd_options_text_weight=”normal” nd_options_text_family=”nd_options_first_font” nd_options_text_align=”center” nd_options_text=”Co daje Wam Papi, poza świetnym jedzeniem?” nd_options_text_font_size=”28″ nd_options_text_line_height=”50″ nd_options_class=”nd_options_text_align_center_responsive_important”][nd_options_spacer nd_options_height=”60″]
romb
[nd_options_text nd_options_text_tag=”h3″ nd_options_text_weight=”normal” nd_options_text_family=”nd_options_first_font” nd_options_text_align=”center” nd_options_text=”KULINARNĄ PODRÓŻ” nd_options_text_font_size=”20″ nd_options_text_line_height=”50″ nd_options_class=”nd_options_text_align_center_responsive_important”]

Prawdziwe doświadczenie meksykańskiej kuchni. Chef Filip  zna receptury babci Pilar jak tabliczkę mnożenia, a ponieważ gotuje poza ojczyzną, ważne jest dla niego kultywowanie meksykańskiej esencji smaku, dlatego sięga często do tradycyjnych przepisów regionalnych i prostych wersji dań domowych.

[nd_options_spacer nd_options_height=”35″]
romb
[nd_options_text nd_options_text_tag=”h3″ nd_options_text_weight=”normal” nd_options_text_family=”nd_options_first_font” nd_options_text_align=”center” nd_options_text=”NIEZOBOWIĄZUJĄCĄ ATMOSFERĘ” nd_options_text_font_size=”20″ nd_options_text_line_height=”50″ nd_options_class=”nd_options_text_align_center_responsive_important”]

Spotkanie z przyjaciółmi, randka, urodziny, męski wieczór, babskie pogaduszki – nasze jedzenie, atmosfera i obsługa załatwią temat zawodowo.

[nd_options_spacer nd_options_height=”35″]
romb
[nd_options_text nd_options_text_tag=”h3″ nd_options_text_weight=”normal” nd_options_text_family=”nd_options_first_font” nd_options_text_align=”center” nd_options_text=”DYNAMICZNE MENU” nd_options_text_font_size=”20″ nd_options_text_line_height=”50″ nd_options_class=”nd_options_text_align_center_responsive_important”]

Karta w Papi Chulo zmienia się częściej niż pory roku. Jest przecież tyle okazji do spróbowania nowych smaków, do komponowania własnych dodatków lub wykańczania dań na Waszych oczach, już na stole.

romb
[nd_options_text nd_options_text_tag=”h3″ nd_options_text_weight=”normal” nd_options_text_family=”nd_options_first_font” nd_options_text_align=”center” nd_options_text=”MIŁOŚĆ” nd_options_text_font_size=”20″ nd_options_text_line_height=”50″ nd_options_class=”nd_options_text_align_center_responsive_important”]

Tylko ten, kto kocha gotować i ma szacunek do produktu, dobrze karmi. Dzielimy z Wami pasję do autentycznej kuchni etnicznej, dbając o każdy szczegół i posiadając rozległą wiedzę o tym, co z naszej kuchni trafia na Wasz stół.

Najnowsze komentarze