PAPI CHULO

KONCEPT

Papi Chulo, wciąga Was w wir nieustannej, meksykańskiej fiesty. Otwarta kuchnia, wypiekana na miejscu tortilla, wypchane po brzegi tacos’y, szeroka selekcja mięs, które przeszły próbę ognia na opalanym drewnem grillu, dobrodziejstwo wzburzonych wód – ryby i owoce morza, i falujących łanów zbóż, z akcentem na kukurydzę. Do tego lista specjalności Szefa Kuchni. Meksykańska kuchnia jest różnorodna, regionalna i sezonowa. Podział naszej karty ułatwi Wam nawigowanie po rodzajach potraw i ich rodowodzie.
Wasze doświadczenie prawdziwej kuchni etnicznej zaczyna się od otwartej kuchni, gdzie nasz Chef (imię) dzieli się z Wami swoją wiedzą i kulinarną pasją. Następnie wiedzie Was do baru (bo Cantina bez baru, jest jak piwniczka bez wina), gdzie czeka Was szybki łyk Tequili lub niespieszny pocałunek z jedwabistym Mezcalem. Komu dzień pędzi w rytmie rapido, ten chwyci lekkie, słomkowe piwo i świeżutkiego tacosa od taquero z Mexico City!
kafelkixx
filip2

Filip J. Hanlo

HEAD CHEF

Młodość i doświadczenie. Nie, to nie oksymoron. Filip, rocznik 1996, zanim objął funkcję Szefa Kuchni w Papi Chulo, zbudował portfolio, od którego może zakręcić się w głowie bardziej niż po shocie tequili. Ze światem gastronomii związany jest od 14 roku życia – od czasu, gdy w swoim rodzinnym mieście Cancun (tak, wiemy, niektórzy mają kołyskę tam, gdzie my marzymy, by postawić leżak), miał okazję pracować dla jednego z najlepszych szefów kuchni w Meksyku, Jonatana Gomez-Luny, który do dziś pozostaje jego mentorem i jedną z największych kulinarnych inspiracji. To dzięki temu doświadczeniu Filip pokochał gotowanie, ono też skłoniło go do podróżowania po świecie w poszukiwaniu nowych smaków i technik. Studia kulinarne odbył w Instytucie Paula Bocuse we Francji, co pozwoliło mu poznać podstawy kuchni francuskiej i poszerzyć wiedzę. Od tamtego czasu podejmował pracę w wielu krajach, u boku najwyżej cenionych mistrzów sztuki kulinarnej. Terminował mi.in. u Renee Redzepi’ego w Kopenhaskiej Nomie, pracował w gwiazdkowych restauracjach w Japonii, Francji, Szwajcarii (m.in. w Le Grand Restaurant**, Restaurant Cheval Blanc by Peter Knogl***, Commis de Cuisine, Restaurant Signature*, Potel & Chabot).

Radek Wieczorek

HEAD BARTENDER

Legenda i weteran polskiej, a także międzynarodowej sceny barmańskiej. Jego znaki firmowe to ciągły rozwój, prześciganie trendów oraz innowacyjne pomysły. Za barem od 1998 roku, z Wrocławia przez Londyn, Ibizę, Formeterę, Barcelonę i dalej, do RPA, Szanghaju i Kairu. Pracował z takimi tuzami sceny barowej, jak: Fredrick Ollson, Henry Besant, czy Dre Masso. Jako bar manager realizował międzynarodowe projekty w Barcelonie, Dubrowniku, Atenach, Wenecji i na Ibizie. Przez dwa lata prowadził wrocławskie, kultowe Paparazzi, podjął również współpracę z Pernod Ricard Polska i Pernod Ricard USA. Od 2013 do 2019 rezydował na Ibizie, gdzie przez dwa lata był bar managerem słynnego Nikki Beach. Obecnie Radek dzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą ekspercką w projekcie Heart Ibiza prowadzonym przez Ferran Adria i Circus de Solei oraz współpracując z Hotelem Nobu Ibiza.
radziu
kafelkixx
Wasze doświadczenie prawdziwej kuchni etnicznej zaczyna się od otwartej kuchni, gdzie nasi kucharze dzielą się z Wami swoją wiedzą i kulinarną pasją. Następnie wiedzie Was do baru (bo Cantina bez baru, jest jak piwniczka bez wina), gdzie czeka Was szybki łyk Tequili lub niespieszny pocałunek z jedwabistym Mezcalem. Komu dzień pędzi w rytmie rapido, ten chwyci lekkie, słomkowe piwo i świeżutkiego tacosa od taquero z Mexico City!

Nasza kuchnia jest autentyczna.
Nasza obsługa jest przyjazna.
Nasza atmosfera jest niepowtarzalna.

Co daje Wam Papi, poza świetnym jedzeniem?

romb

KULINARNĄ PODRÓŻ

Prawdziwe doświadczenie meksykańskiej kuchni. Chef Filip  zna receptury babci Pilar jak tabliczkę mnożenia, a ponieważ gotuje poza ojczyzną, ważne jest dla niego kultywowanie meksykańskiej esencji smaku, dlatego sięga często do tradycyjnych przepisów regionalnych i prostych wersji dań domowych.
romb

NIEZOBOWIĄZUJĄCĄ ATMOSFERĘ

Spotkanie z przyjaciółmi, randka, urodziny, męski wieczór, babskie pogaduszki – nasze jedzenie, atmosfera i obsługa załatwią temat zawodowo.
romb

DYNAMICZNE MENU

Karta w Papi Chulo zmienia się częściej niż pory roku. Jest przecież tyle okazji do spróbowania nowych smaków, do komponowania własnych dodatków lub wykańczania dań na Waszych oczach, już na stole.
romb

MIŁOŚĆ

Tylko ten, kto kocha gotować i ma szacunek do produktu, dobrze karmi. Dzielimy z Wami pasję do autentycznej kuchni etnicznej, dbając o każdy szczegół i posiadając rozległą wiedzę o tym, co z naszej kuchni trafia na Wasz stół.